top of page
Пошук

Як вибрати фотографа для інтер’єрної зйомки


інтер’єр вітальні - диван, книжкові полиці, стіл

Маркетингова діяльність будь-якого бізнесу з нерухомості повинна включати професійну фотозйомку нерухомості як невід’ємну частину всієї стратегії. Професійна інтер’єрна фотографія або викликає інтерес покупця або відлякує його. Галузевим фактом є те, що покупці проявляють позитивний інтерес у 60% випадків, коли професійна фотографія супроводжує пропозицію нерухомості.


Зображення входять до фундаментальної частини маркетингової стратегії. Погляньте на білборди, вивіски, листівки або будь-яку рекламу в Інтернеті — все сильно залежить від відповідних зображень. Все важливіше обрати правильного фотографа для професійних фотографій вашої нерухомості. У цій статті ми розглянемо декілька порад щодо вибору фотографа.


інтер’єр вітальні з телевізором та гарною підсвіткою

Вихідний результат


Почніть з розуміння, яку саме фотографію ви хочете зробити для вашої квартири чи готелю. Фотозйомка у сутінках підходить для будинків із зовнішнім освітленням та басейнами, тоді як денні знімки підходять для всіх типів нерухомості.

Отже, ви повинні усвідомити, як ви хочете продати свою послугу, і які зображення потрібні, щоб доповнити маркетинговий стиль, а потім рухатись далі у пошуках професійного фотографа.


Навички фотографії


Почніть з розміщення запиту серед вашої мережі друзів чи колег. Вибирайте людей, які мають досвід саме інтер’єрної фотографії.


Фотографія — це велика область знань та навичок, яка давно поділилася на спеціалістів з різною тематикою зйомки. Весільний фотограф як найкраще передасть моменти вашого щасливого дня, а інтер’єрний фотограф бачить геометрію простору та його переваги. Отримавши певні рекомендації, проаналізуйте портфоліо та поговоріть із попередніми замовниками для отримання щирого відгуку. Перевірте освітню кваліфікацію, характер досвіду та ліцензування (якщо такі є). Адже гарний професійний фотограф на вагу золота.


Поговоріть із потенційними фотографами заздалегідь і познайомтеся з їхнім стилем фотографування та чи відповідає він тому, що ви мали на увазі. Ви можете замовити послуги фотографа, який працює на повну ставку, на проектних умовах або на умовах фрілансу/контракту. Поговоріть про час зйомки та обробки, використання професійного обладнання та авторське право на фото.


Ціноутворення


Найдешевше — не найкраще, ніколи. Можливо, у вас виникне спокуса обрати найдешевший варіант, але зробіть крок назад і оцініть, чи буде це стратегічною інвестицією чи ні.


Поговоріть з людьми, які вже співпрацювали з фотографами на аналогічних зйомках, і запитайте поточну ринкову плату за певний набір навичок. Виходячи з цих даних, ви можете добре вести переговори. Кінцева ціна завжди залежить від навичок фотографа, необхідного залучення додаткового обладнання та характеру роботи фотографа.


Підготуйтеся до зйомки


Перш ніж розпочати зйомку, повідомте своє бачення фотографу. Як ми вже говорили раніше, ви повинні мати певну ясність щодо того, як ви хочете, щоб фотографії передавали простір. Поділіться цим баченням з фотографом. Такі речі, як основні моменти інтер’єру, його унікальні особливості, найкращі години зйомки та інші вказівки, повинні чітко повідомлятися фотографу.


Підсумок


Якщо ви хочете створити вишукану привабливу маркетингову кампанію, професійні фотографії стануть безцінним внеском і коштуватимуть кожної вкладеної копійки. Це залучить більше покупців та допоможе забезпечити більш високі продажі.

32 перегляди0 коментарів
bottom of page