top of page
Пошук

Як скласти технічне завдання на фотозйомку готелю?

Оновлено: 15 жовт. 2022 р.


ТЗ для фотографа

Дуже часто я отримаю запити на зйомку готелю, які починаються з фрази “Яка вартість фотозйомки?”. Це питання не має однозначної відповіді. Вартість фотозйомки готелю може коштувати і 1000 грн, і 1000$. Але в результаті ми отримаємо абсолютно різний матеріал. Як в кількісному так і в якісному значенні.


Перш за все, для визначення ціни фотозйомки готелю потрібно визначити обсяг робіт і бажаний результат для готелю. Хоча фотозйомка може здаватися чимось ефемерним і таким, до чого не можна доторкнутися, та її можна порахувати за кількістю фотографій на виході.


Оскільки фотозйомка інтерʼєру — явище не постійне для готелю, часто викликає стрес в керівників чи відповідальних за це осіб. Якісно проведена інтерʼєрна зйомка готелю професіоналом дає змогу готелю використовувати отримані фотографії від 3 до 5 років. Якщо, звісно, за цей час не відбудеться масштабна реновація чи ремонт.


То що ж потрібно написати в запиті на зйомку, щоб перший крок до фотозйомки був максимально продуктивним?


  1. Скільки категорій номерів потрібно сфотографувати? Номерний фонд готелю — це основа готелю. Адже розміщення гостя є основною функцією готелю. Номер — це місце, де гість буде відпочивати і проведе найбільшу кількість часу. Якщо у вас в готелі усі номери типові, до фотосесії береться один номер з категорії. Якщо певні категорії номерів мають дві кімнати — вкажіть це в переліку. Таким чином можна точніше спрогнозувати кількість фотографій, які будуть отримані в результаті фотозйомки. Якщо ж всі номери готелю унікальні, то гарним рішенням є сфотографувати кожен номер готелю. Така практика є звичною для бутік-готелів.

  2. Перелік локацій, які розкривають уявлення про готель. Сюди відноситься ресепшен, ресторан, бар, спа, конференц-зали, фітнес-зал і т.д. Відразу треба подумати, чи потрібна фуд зйомка для меню ресторану. У ТЗ фотографу варто вказати бажану кількість знімків. Саме кількість необхідних фотографій з локації впливає на витрати часу на фотосесію і як наслідок на сумарну вартість зйомки. Наприклад, зі зйомки ресторану середнього розміру можна отримати як 5, так і 15 фото. Збільшення кількості фотографій потребує втричі більше часу на реалізацію знімального процесу.

  3. Екстерʼєрна зйомка будівлі готелю. Адже перше, що бачить гість прямуючи до готелю — його зовнішність. Зовнішню зйомку рекомендую проводити вдень та ввечері, коли вмикається вуличне освітлення та підсвітка готелю. Такі фотографії мають свою особливу атмосферу.


Це лише короткий перелік, але він може слугувати основою для створення великого і детального технічного завдання для фотографа. Чим детальніше створено технічне завдання на інтерʼєрну фотозйомку готелю, тим кращий результат буде отримано.


Маєте запитання? Заповніть форму зворотного звʼязку і я надішлю вам вичерпну відповідь на них. Або ж скористайтеся будь-яким зручним для вас месенджером для оперативного звʼязку.

654 перегляди0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page