top of page
Пошук

Поради як правильно та гарно обробляти фотографії інтер’єру в Lightroom

Оновлено: 13 бер. 2021 р.


Фото в лайтрум до та після

Дозвольте мені розпочати з того, що ці поради не є остаточною інструкцією. Вони не є вступом до Lightroom (Лайтрум) або навіть тим, як редагувати фото інтер’єрів квартир в Lightroom. Якщо ви ніколи раніше не користувались Lightroom, вас може злякати спосіб імпорту та упорядкування фотографій. Розпочніть з пошуку посібників для цього, а потім поверніться сюди. Ця стаття також НЕ являє собою повний перелік усіх інструментів та прийомів, які ви можете зробити для фотознімків, щоб покращити їх у Lightroom (це може зайняти тижні!). Однак сьогоднішні поради – це те, як я редагую майже всі свої фотографії інтер’єру в Lightroom, включаючи мої улюблені прийоми та поради.


Мої улюблені прийоми редагування фото інтер’єрів


Я як професійний фотограф поділюсь крок за кроком знімками мого екрану Lightroom та поясненням. Сподіваюся, вони вам допоможуть! Перш ніж розпочати про свій досвід обробки фото інтер’єрів, дозвольте сказати вам, що я використовую останню версію Lightroom (підписка для фотографів на сайті Adobe). Тому деякі скріншоти і розташування елементів у вас можуть відрізнятися в залежності від версії. За допомогою цього редактора я редагую свої інтер’єрні фотографії і тільки в рідких випадках звертаюся до редагування інструментами Photoshop.


13 кроків як гарно обробляти фотографії інтер’єру в Lightroom


1. Імпортуємо необхідні вихідні зображення у графічний редактор Lightroom.


Імпорт фото у лайтрум

2. Переходимо на вкладку Develop і обираємо три фотографії, необхідні для створення HDR зображення. Я знімаю завжди три кадри з різною експозицію, що допомагає в результаті створити якісний HDR знімок. Крок експозиції може бути від одного до двох стопів. Звісно ви можете використовувати і більше зображень для створення HDR фотографії.


Створення HDR у лайтрум

3. Відкриваємо вікно створення HDR зображення. Шлях показано на скріншоті.


Створення HDR фото у лайтрум покроково

4. Чекаємо, доки редактор створить зображення. Якщо воно коректне — натискаємо Merge і починаємо коригувати нове зображення. Якщо на прев’ю зображення ми бачимо виділені червоним зони — зображення не співпадають. Раджу використати інші зображення.


Етапи створення HDR фото у лайтрум

5. Обираємо на нижній панелі зображень нове створене зображення і починаємо його редагування. Після створення воно автоматично з’явиться там.


Редагування фото у лайтрум

6. Обираємо Баланс білого. Налаштувати його можна самостійно. Можна обрати відповідний пункт з меню. А можна інструментом піпетка натиснути на нейтральну сіру область на знімку (в моєму випадку стіна зліва) — баланс білого буде відкореговано автоматично.


Налаштування балансу білого у лайтрум

7. Коригуємо світло і тінь на фотографії. Перетягуємо повзунки відповідно до власних потреб і бачення кінцевого знімку. Знову ж таки, у розділі повзунків знайдіть своє оптимальне значення. Я майже завжди освітлюю тіні і опускаю значення яскравих точок. Якщо зображення починає виглядати занадто розмитим, я підсилюю “чорні” точки на знімку. Експонуємо зображення в цілому.


Коригування світла і тіні у фоторедакторі

8. Обираємо параметри чіткості та насиченості кольору. Після вирівнювання світла/тіні та освітлення всієї вашої фотографії вона може виглядати трохи рівною та розмитою. Ось тут з’являється чіткість. Я майже завжди піднімаю це значення до 15 або вище (просто використовуючи повзунок, поки результат не влаштує вас). Вібрація та насиченість при редагування дають подібні ефекти — досягайте потрібного вам вигляду.


Параметри чіткості і насиченості кольору

9. Проводимо коригування кольорової гами знімку. За необхідності підсилюємо або послаблюємо насиченість потрібних кольорів, їх яскравість.


Налаштування кольорової гами фото

10. Якщо ви знімали при високих значення ISO, вам знадобиться коригування шумів на знімку. Оберіть необхідне значення повзунком.


Коригування шумів у фоторедакторі

11. Наступним пунктом буде Lens Corrections — коригування об’єктиву. Поставте відмітки проти двох пунктів і подивіться на результат. У більшості випадків автоматичне коригування працює вдало. Якщо результат вас не влаштовує — зробіть коригування ручними налаштуваннями.


Коригування об'єктиву у фоторедакторі

12. Трансформація. Знову ж таки вирівнювання ліній на фотографії можна зробити автоматично та самостійно вручну. Останні версії Lightroom у 95% випадків автоматично трансформують знімки ідеально. І лише один випадок із двадцяти потребуватиме вашої ручної корекції.


Вирівнювання ліній на фото

13. Ваше зображення готове. Завжди можна поглянути До і Після на панелі під фотографією.


Фото до і після обробки у лайтрум

Готове зображення експортуємо згідно необхідних параметрів.


Інтер’єрна зйомка та редагування фото інтер’єрів — не таке важке завдання, як може здатися на перший погляд. Бажаю вам вдалих фотографій!


Фінальне фото після обробки у лайтрум

536 переглядів0 коментарів
bottom of page